Wel uitgevoerd

Clientondersteuning:

De toenemende vraag naar cliëntondersteuning MEE is ingevuld door de bijdrage aan MEE te verhogen conform de toenemende vraag. Hierdoor zijn er geen wachtlijsten ontstaan. MEE en de zorg/welzijnscoördinatoren in de kernen bouwen hun samenwerking uit. 

 

Zorgcoördinatoren: 

In 2022 waren in 4 kernen zorg coördinatoren actief. De zorg coördinator (Almen) wordt ook ‘welzijn coördinator’ genoemd (Gorssel en Harfsen) of ‘dorpsondersteuner’ (Barchem). De zorgcoördinator is een echte verbinder, verwijst door en pakt zelf ondersteuningsvragen op. Door de inzet verbetert de deelname van kwetsbare inwoners aan de (lokale) samenleving. Ook zien we meer inzet van informele hulp. Het doel is hiermee het beroep op WMO ondersteuning te verminderen. De zorgcoördinator is hiermee een aanvulling op het aanbod vanuit SWL en MEE.

 

Niet uitgevoerd
Ten aanzien van de zorgcoördinatie heeft kern Eefde aangegeven graag met een coördinator te willen starten. Dat is nog niet gebeurd. Eefde wil met vrijwilligers in de werkgroep ‘zorg en welzijn’ wel de verantwoordelijkheid nemen voor het opdrachtgeverschap/ uitvoeringsplan, maar niet voor het werkgeversdeel. We hebben geïnventariseerd wat de andere mogelijkheden zijn voor wegzetten van werkgeverschap van zorg- en welzijnscoördinatoren in de kernen. Daarover zijn we in gesprek.